Política d’ús de galetes

Política d’ús de galetes

Les galetes són arxius que es poden baixar a l’equip a través de les pàgines web. Són eines que tenen un paper essencial per a la prestació de nombrosos servicis de la societat de la informació. Entre d’altres, permeten a una pàgina web emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari o del seu equip i, depenent de la informació obtinguda, es poden utilitzar per reconéixer l’usuari i millorar el servici oferit.

Galetes utilitzades al web

Segons quina siga l’entitat que gestiona el domini des d’on s’envien les galetes i tracta les dades obtingudes, se’n poden distingir dos tipus: galetes pròpies i galetes de tercers.

També hi ha una segona classificació segons el termini de temps que romanen emmagatzemades al navegador del client; en este cas es pot tractar de galetes de sessió o de galetes persistents.

Finalment, hi ha una altra classificació amb cinc tipus de galetes, segons la finalitat per a la qual es tracten les dades obtingudes: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d’anàlisi, galetes publicitàries i galetes de publicitat comportamental. Per a més informació, pot consultar la Guia sobre l’ús de les galetes de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Tipus de galetes

A continuació s’identifiquen les galetes que s’estan utilitzant en este portal, així com la seua tipologia i funció:

La  web de ReferNet España utilitza Google Analytics, un servici d’analítica web desenvolupada per Google que permet el mesurament i l’anàlisi de la navegació a les pàgines web. Al navegador podreu observar quatre galetes d’este servici. Segons la tipologia anterior es tracta de galetes pròpies, de sessió i d’anàlisi. Pot trobar-ne més informació i inhabilitar l’ús d’estes galetes.

A través de l’analítica web s’obté informació relativa al nombre d’usuaris que accedixen al web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seua durada, el navegador utilitzat, l’operador que presta el servici, l’idioma, el terminal que utilitza o la ciutat a la qual està assignada l’adreça IP. Informació que possibilita un servici millor i més apropiat per part d’este portal.

Una altra de les galetes que es descarreguen és una galeta de tipus tècnic anomenada ASP.NET_SessionId. Esta galeta permet emmagatzemar un identificador únic per sessió a través del qual és possible vincular dades necessàries per a possibilitar la navegació en curs.

Acceptació de galetes

La Fundació assumix que accepta l’ús de galetes. No obstant això, mostra informació sobre la seua Política de galetes a la part superior de qualsevol pàgina del portal amb cada inici de sessió perquè en siga conscient. Tenint en compte esta informació, és possible dur a terme les accions següents:

Acceptar galetes. No es tornarà a visualitzar este avís en accedir a qualsevol pàgina del portal durant la sessió actual.

Tancar. S’oculta l’avís a la pàgina actual.

Modificar la configuració. Podrà obtenir més informació sobre què són les galetes, conéixer la Política de galetes de la Fundació i modificar la configuració del navegador.

Com es pot modificar la configuració de les galetes?

Pot restringir, bloquejar o esborrar les galetes de la Fundació o qualsevol altra pàgina web mitjançant el navegador. A cada navegador l’operativa és diferent, la funció d’ajuda li mostrarà com fer-ho.

Internet Explorer

FireFox

Chrome

Safari

A més, també pot gestionar el magatzem de galetes al navegador a través d’eines com estes:

Ghostery

Your online choices