Política d’ús de galetes

Política d’ús de galetes

Les galetes són arxius que es poden baixar a l’equip a través de les pàgines web. Són eines que tenen un paper essencial per a la prestació de nombrosos serveis de la societat de la informació. Entre d’altres, permeten a una pàgina web emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari o del seu equip i, depenent de la informació obtinguda, es poden utilitzar per reconèixer l’usuari i millorar el servei ofert.

Galetes utilitzades al web

Segons quina sigui l’entitat que gestiona el domini des d’on s’envien les galetes i tracta les dades obtingudes, se’n poden distingir dos tipus: galetes pròpies i galetes de tercers.

També hi ha una segona classificació segons el termini de temps que romanen emmagatzemades al navegador del client; en aquest cas es pot tractar de galetes de sessió o de galetes persistents.

Finalment, hi ha una altra classificació amb cinc tipus de galetes, segons la finalitat per a la qual es tractin les dades obtingudes: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d’anàlisi, galetes publicitàries i galetes de publicitat comportamental. Per a més informació, podeu consultar la Guia sobre l’ús de les galetes de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades.

Tipus de galetes

A continuació s’identifiquen les galetes que s’estan utilitzant en aquest portal, així com la seva tipologia i funció:

La  web de ReferNet España utilitza Google Analytics, un servei d’analítica web desenvolupada per Google que permet el mesurament i l’anàlisi de la navegació a les pàgines web. Al navegador podreu observar quatre galetes d’aquest servei. Segons la tipologia anterior es tracta de galetes pròpies, de sessió i d’anàlisi. Podeu trobar-ne més informació i inhabilitar l’ús d’aquestes galetes.

A través de l’analítica web s’obté informació relativa al nombre d’usuaris que accedeixen al web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l’operador que presta el servei, l’idioma, el terminal que utilitza o la ciutat a la qual està assignada l’adreça IP. Informació que possibilita un servei millor i més apropiat per part d’aquest portal.

Una altra de les galetes que es descarreguen és una galeta de tipus tècnic anomenada ASP.NET_SessionId. Aquesta galeta permet emmagatzemar un identificador únic per sessió a través del qual és possible vincular dades necessàries per possibilitar la navegació en curs.

Acceptació de galetes

La Fundació assumeix que accepteu l’ús de galetes. No obstant això, mostra informació sobre la seva Política de galetes a la part superior de qualsevol pàgina del portal amb cada inici de sessió perquè en sigueu conscient. Tenint en compte aquesta informació, és possible dur a terme les accions següents:

Acceptar galetes. No es tornarà a visualitzar aquest avís en accedir a qualsevol pàgina del portal durant la sessió actual.

Tancar. S’oculta l’avís a la pàgina actual.

Modificar la configuració. Podreu obtenir més informació sobre què són les galetes, conèixer la Política de galetes de la Fundació i modificar la configuració del navegador.

Com es pot modificar la configuració de les galetes?

Podeu restringir, bloquejar o esborrar les galetes de la Fundació o qualsevol altra pàgina web mitjançant el navegador. A cada navegador l’operativa és diferent, la funció d’ajuda us mostrarà com fer-ho.

Internet Explorer

FireFox

Chrome

Safari

A més, també podeu gestionar el magatzem de galetes al navegador a través d’eines com aquestes:

Ghostery

Your online choices