Què t’ofereix la formació per a l’ocupació

 

destacats_1

Forma’t al llarg de la teva vida professional i millora la teva ocupabilitat

La formació i l’aprenentatge permanent milloren el teu nivell de qualificació i augmenten les teves possibilitats de conservar la feina o d’accedir a una de nova reforçant el teu currículum professional davant de qualsevol procés de selecció de l’empresa privada i de les administracions públiques.

El Servei Públic d’Ocupació Estatal o els serveis d’ocupació de la teva comunitat autònoma et poden ajudar a:

 • Definir el teu propi itinerari formatiu i concretar quins cursos has de fer per obtenir la qualificació professional que desitges.
 • Obtenir un certificat de professionalitat que acrediti que tens la qualificació professional necessària per desenvolupar una activitat laboral.
 • Acreditar la teva capacitació professional mitjançant el Reconeixement de les competències professionals adquirides, a través de la teva experiència laboral i/o de la formació no formal.
  • Com a treballador pots accedir a tota l’oferta formativa del teu sector d’activitat i a les accions transversals afins a tots els sectors. Troba el curs gratuït que millor s’adapti a tu en el cercador de cursos. Hi trobaràs també els certificats de professionalitat que et permeten obtenir una acreditació de caràcter oficial, vàlida a tot el territori nacional, per tal d’augmentar les teves possibilitats de promoció i requalificació.

   A més, si et vols formar, pots conciliar feina i estudis i dedicar part de la jornada laboral a fer qualsevol formació reconeguda per una acreditació oficial. La teva empresa es podrà bonificar pel cost salarial de les hores que t’absentis (fins a 200 hores laborables per any natural o curs lectiu) perquè et puguis desenvolupar professionalment i personalment. Informa’t sobre els permisos individuals de formació .

  • Si ets aturat, et pots formar en les accions formatives de qualsevol sector productiu. Troba les que més s’adeqüin als teus interessos al cercador de cursos i recorda que tots els cursos que s’hi ofereixen són gratuïts. Si vols obtenir una titulació de caràcter oficial vàlida a tot el territori nacional i millorar la teva ocupabilitat, pots utilitzar el cercador per trobar un certificat de professionalitat.

   A més, per la teva situació d’aturat, si accedeixes a un curs del cercador pots obtenir una beca i/o ajuda perquè la formació no et suposi una càrrega econòmica. En funció de la teva situació, el lloc de celebració i l’horari del curs, aquestes ajudes poden ser per a desplaçament, manutenció, allotjament, conciliació familiar o beques per a treballadors discapacitats.

   Si ets menor de 30 anys i no estàs treballant, informa-te’n i inscriu-te al programa de garantia juvenil, que té per objectiu facilitar l’accés dels joves al mercat de treball.

   Si tens cap dubte, pots rebre l’ajuda dels serveis d’ocupació de les comunitats autònomes, que et poden orientar a l’hora de confeccionar un itinerari formatiu. Recorda: la formació et diferencia.

  • Hi ha una oferta formativa dissenyada específicament per als treballadors autònoms i de l’economia social. Troba la formació gratuïta que millor s’adapti a les teves necessitats i interessos al cercador de cursos .

   A més, si tens treballadors assalariats a càrrec teu pots formar-los i bonificar-te del cost que suposi aquesta formació. Disposes d’un crèdit mínim de 420 € per formar-los a través de la formació bonificada. Informa-te’n.