La nostra organització

Fundae disposa d’una seu central a Madrid i cinc centres de treball ubicats a Oviedo, València, Mèrida, Pamplona i Toledo.

Estructura

Fundae disposa d’una estructura composta, d’una banda, pels òrgans de representació i, de l’altra, pels serveis tècnics i administratius.

L’estructura respon a l’organigrama que veuràs al final de la pàgina. Les funcions de Fundae s’estableixen per llei i es recullen en un pla d’actuació anual.

El Pla d’actuació de 2018 va fixar les funcions i objectius següents:

  • Donar suport al diàleg social, proposant mesures d’impuls i reactivació de la formació professional per a l’ocupació.
  • Promoure, desenvolupar i estendre les iniciatives de formació per assolir més participació i millorar-ne la qualitat.
  • Proposar actuacions de prospecció i detecció de necessitats formatives als diferents sectors productius, així com de millora i reconeixement de les competències adquirides, avanç i consolidació dels sistemes d’avaluació i d’informació, i desenvolupament de recerques per millorar l’aprenentatge i l’accés a la formació per a l’ocupació.
  • Mantenir Fundae com a referent institucional del Sistema de Formació Professional per a l’Ocupació, en l’àmbit nacional i internacional.
    • Fundació Estatal (FUNDAE)

      El Patronat és el màxim òrgan de representació i administració i el que aprova tota l’activitat que desenvolupa la Fundae, d’acord amb els seus estatuts i la normativa en vigor. Està compost per representants de l’Administració general de l’Estat, de les comunitats autònomes, de les organitzacions empresarials CEOE i CEPYME i de les organitzacions sindicals UGT, CCOO i CIG.

      El formen 71 persones, de les quals 18 representen les organitzacions empresarials i sindicals, 17 les comunitats autònomes (una per cada comunitat) i 36 l’Administració general de l’Estat.

      Per llei, presideix el Patronat la persona titular de la Secretaria d’Estat d’Ocupació. El Patronat té, a més, quatre vicepresidències: una en representació de l’Administració general de l’Estat, una altra de les organitzacions empresarials, una altra en representació de les organitzacions sindicals i una darrera en representació de les comunitats autònomes.

      Els acords requereixen, tret d’excepcions, el vot a favor de la majoria simple dels membres del Patronat, en la composició del qual l’Administració general de l’Estat ostenta el 51 %. En cas d’empat, el vot del president decideix en favor d’una opció o una altra.

      Funcions del Patronat:

      • Representar a la Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació
      • Organitzar i administrar els recursos conforme al previst als estatuts i a la normativa aplicable en matèria de formació professional per a l’ocupació
      • Impulsar i difondre entre empresaris i treballadors el Sistema de Formació Professional per a l’Ocupació
      • Elaborar la proposta de despeses d’inversió i funcionament de la Fundació
      • Rebre i analitzar els informes elaborats per la Intervenció General de l’Estat, el Tribunal de Comptes, el Servei Públic d’Ocupació Estatal i la Inspecció de Treball i Seguretat Social, i traslladar al SEPE aquells supòsits que requereixin la seva intervenció

      El Patronat, a més, pot adoptar els seus acords en ple o en una Comissió Permanent que compta amb un nombre reduït dels seus membres. Aquesta Comissió Permanent està presidida per la persona titular de la Direcció General del Servei Públic d’Ocupació Estatal.

      Pots consultar els perfils dels membres del Patronat de Fundae.

    • Direcció Gerència

      Correspon a la Direcció Gerència:

      • Dirigir la gestió i administració ordinària de Fundae en tots els seus àmbits d’actuació per acord exprés de delegació del Patronat.
      • Elaborar, a requeriment del Patronat i perquè aquest els aprovi, els projectes de propostes en relació amb aquelles matèries el coneixement o la resolució de les quals li corresponguin.
      • Elaborar, si escau, les propostes de resolució de les sol·licituds d’ajudes de formació per traslladar-les a l’òrgan competent.
      • Elevar al Patronat les propostes d’estructura organitzativa de Fundae, així com de creació o modificació de les unitats de gestió.
      • Elevar al Patronat un informe anual amb indicació del nombre i el tipus d’actuacions realitzades.
      • Actuar com a òrgan de contractació de Fundae per delegació del Patronat i exercir les altres atribucions que li confereixi el Patronat.

      Depenen de Direcció Gerència les unitats següents:

      Comunicació

      Relacions Institucionals

      Programació, Control de la Gestió i Coordinació de Centres Territorials

      Fundació Estatal (FUNDAE)

      Antonio de Luis Acevedo


      Antonio de Luis Acevedo
      Director gerent

      Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i postgrau universitari en Praxi de la Sociologia del Consum per la Universitat Complutense de Madrid.

      Ha estat responsable de la coordinació de la formació d’ocupats entre el SEPE i Fundae desenvolupant funcions relacionades amb el seguiment i el control de fons públics de formació, el disseny de sistemes d’informació públics de formació i, en concret, el Registre Estatal de Certificats de Professionalitat i el registre RECEX.

      Com a cap de Servei d’Ocupació Local al Servei Públic d’Ocupació Estatal, va ocupar diferents càrrecs relacionats amb el projecte de definició i participació de les comunitats autònomes al SISPE, la gestió i el disseny d’aplicacions i va ser responsable de les ajudes del programa PREPARA.

    • Fundació Estatal (FUNDAE)

      Els interlocutors socials presents al Patronat disposen d’un equip de tècnic que s’encarrega d’assessorar-los i donar-los suport en el desenvolupament de les seves funcions, per a la qual cosa elaboren anàlisis i informes sobre els temes a tractar als òrgans de govern i fan propostes de millora sobre l’activitat i el funcionament de Fundae. Aquest equip també participa en les tasques institucionals de difusió i impuls del Subsistema de Formació per a l’Ocupació entre empreses i treballadors/ores.

    • SEPE

      En l’àmbit de la Coordinació amb el SEPE es fa un seguiment del pressupost de les iniciatives de formació, la tramitació davant d’aquest organisme dels expedients de subvencions per al pagament de les ajudes, i també el control de devolucions tant en procediments de reintegrament com en reclamacions administratives des de l’ITSS. Aquesta unitat, a més, s’encarrega de donar suport tècnic al SEPE en el seguiment i el control de les iniciatives de formació professional per a l’ocupació.

    • Té la responsabilitat de dotar de seguretat jurídica la Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació, vetllant per la legalitat de les seves actuacions. Participa en els processos de transformació i evolució de la Fundació i del Sistema de Formació per a l’Ocupació, i assumeix l’anàlisi de les implicacions i alternatives jurídiques relacionades amb la normativa de formació per a l’ocupació, així com la identificació de necessitats de desenvolupament normatives i d’adaptació a la normativa existents.

      Assumeix també la coordinació amb institucions de l’àmbit internacional, principalment amb les que la Fundació manté en l’àmbit europeu, amb països d’Amèrica Llatina, Àsia i del nord d’Àfrica, impulsant els convenis de col·laboració que siguin necessaris per promoure el Sistema de Formació per a l’Ocupació.

      Fundació Estatal (FUNDAE)

      Vicente Bertolin Puchol


      Vicente Bertolin Puchol
      Director d’Assessoria Jurídica

      Llicenciat en Dret per la Universitat de València. Màster en Dret Comunitari per la Universitat Complutense de Madrid.

      Ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat i d’alta direcció a la Fundació i exerceix aquest càrrec des del 2001, a més de ser secretari del Patronat de la Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació des que es va constituir.

    • Gestiona i coordina els serveis informàtics per al desenvolupament de les activitats de tota l’organització, garanteix l’eficiència i l’eficàcia dels sistemes telemàtics, la qualitat dels serveis informàtics i de les comunicacions, així com la integritat i seguretat dels sistemes d’informació i de comunicacions.

      Vetlla pel compliment de la legalitat en matèria de processament i divulgació de les bases de dades de caràcter personal de què disposa i coordina la Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació.

      Fundació Estatal (FUNDAE)

      María Gil Ayala


      María Gil Ayala
      Directora de Sistemes d’Informació

      Llicenciada en Sociologia, especialitat Sociologia Industrial, per la Universitat Complutense de Madrid. Màster en Direcció de Recursos Humans a l’ICADE, Universitat Pontifícia de Comillas de Madrid.

      Ha ocupat diferents càrrecs de direcció d’iniciatives de formació en la Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació. Exerceix aquest càrrec des de gener de 2011.

    • Dirigeix els processos de caràcter econòmic financer i d’assumptes generals, contribuint al funcionament de la Fundació i a la implantació de noves estratègies de canvi mitjançant l’administració correcta dels ingressos i les despeses de l’organització i mitjançant el control i la gestió dels recursos econòmics disponibles.

      Coordina l’inventari i gestiona els actius, les instal·lacions i els subministraments dels centres de treball. Igualment, facilita suport tècnic i econòmic a tota l’organització.

      Fundació Estatal (FUNDAE)

      Paz Díez León


      Paz Díez León
      Directora de Gestió Econòmica i Financera

      Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials, centre d’estudis CUNEF - Universitat Complutense de Madrid.

      A la Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació exerceix diversos càrrecs directius relacionats amb les àrees de control, auditoria i gestió econòmica. Exerceix el càrrec de directora de Gestió Econòmica des del 2001.

    • És l’encarregada de definir, coordinar i implantar les polítiques i pràctiques dels recursos humans de la Fundació. Desenvolupa i coordina la negociació en matèria de relacions laborals, vetlla pel compliment de la normativa en matèria de prevenció de riscos laborals i es responsabilitza del desenvolupament de les persones i de l’organització. Així mateix, organitza i supervisa les funcions d’arxivament i registre.

      Fundació Estatal (FUNDAE)

      Antonia Casado Martín


      Antonia Casado Martín
      Directora d’Organització i Recursos Humans

      Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Madrid.

      Amb àmplia experiència en organització, planificació i gestió dels recursos humans, a la Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació (Fundae) ha exercit la seva funció durant més de quinze anys en l’àmbit de recursos humans, amb especial rellevància en el camp de les relacions laborals i la prevenció de riscos. Ha estat al capdavant dels processos de negociació del conveni col·lectiu i ha impulsat diferents projectes de responsabilitat social corporativa. De la seva experiència professional destaquen els vuit anys com a directora d’Organització i Recursos Humans.

    • S’encarrega de la gestió tècnica de la iniciativa de formació de les empreses i verifica els resultats tecnicoeconòmics d’aquesta iniciativa i de la iniciativa de formació subvencionada.

      Desenvolupa els procediments i tràmits per a la màxima eficàcia dels recursos invertits en la formació.

      Promou la participació de les empreses en el Sistema de Formació per a l’Ocupació, especialment entre les pimes, i desenvolupa sistemes d’orientació i atenció integral als usuaris del Sistema de Formació per a l’Ocupació.

      Fundació Estatal (FUNDAE)

      Esther Hernanz Jiménez


      Esther Hernanz Jiménez
      Directora de Gestió Tècnica i Verificació

      Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid. Ha desenvolupat diferents funcions a la Fundació Estatal per a la Formació en l’Ocupació (Fundae) i a la Unitat de Coordinació amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). Amb àmplia experiència en l’àrea de seguiment i control d’iniciatives de formació per a l’ocupació des de l’any 2011.

      Des de l’any 2019, les funcions del seu càrrec consisteixen a planificar, organitzar i dirigir els processos de gestió tècnica i verificació derivats de la gestió de les diferents iniciatives de formació per a l’ocupació.

    • Planifica i articula les necessitats de formació dels treballadors i les empreses d’acord amb les propostes de les Comissions Paritàries Sectorials i el Servei Públic d’Ocupació Estatal.

      És la direcció de suport tècnic a la instrucció de les convocatòries estatals de subvencions dels projectes de formació per a l’ocupació. Tramita, gestiona i valora les sol·licituds que s’hi presenten.

      Fundació Estatal (FUNDAE)

      Manuela Hernán Fernández


      Manuela Hernán Fernández
      Directora de Planificació, Valoració i Avaluació de la Formació

      Directora de Planificació, Valoració i Avaluació de la Formació. Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Madrid. Promotora d’Orientació i Inserció i Tècnica Superior del Servei d’Orientació Professional de l’INEM.

      Ha desempenyorat diversos càrrecs de responsabilitat a FUNDAE: directora de Suport a Comissions Paritàries; directora d’Estudis, Innovació i Qualitat; directora adjunta en la Direcció de Tendències i Evolució de les Competències; cap de la Unitat Tècnica per a les Entitats de Formació, Economia Social i Autònoms.

      En l’actualitat, és la directora de la Direcció de Planificació, Valoració i Avaluació de la Formació.

 

 

Treballa amb nosaltres

 

En aquest espai trobaràs les ofertes d’ocupació vacants, la seva descripció i els requisits per poder accedir-hi. Si estàs interessat a optar a algun d’aquests càrrecs, envia la teva candidatura.

Tens l’oportunitat de formar part d’aquest equip.